дослідження молока

Фізико-хімічний склад молока ми проводимо Milkotester Master Pro Touch – це високотехнологічні прилад контролю безлічі показників якості молока (жир, білок, додана вода, СЗМЗ, щільність, точка замерзання, сіль, лактоза, температура проби, рн, електропровідність).

Так само прилад має три калібрувальних каналу, що дає можливість досліджувати на одному і тому ж приладі три різних види молока або молочних продукту, таких як: сире молоко (від різних видів тварин), пастеризоване молоко, обрат (знежирене молоко), сироватка, вершки, згущене молоко без цукру, відновлене), сухе молоко (відновлене), суміші для морозива, йогурт і інші молочні проби.

Також в лабораторії проводиться контроль кількості соматичних клітин у молоці за допомогою вискозометрического аналізатора “Соматос-У-2К”-25. Принцип дії якого полягає в змішуванні заданого обсягу молока і водного розчину препарату «Мастоприм», а потім визначається умовна в’язкість змішаних проб, за час витікання їх однакових частин за об’ємом через капіляр У процесі витікання проб безперервна інформація з виходу ТВУ обробляється, з метою виявлення відхилень від рівномірного ламінарного витікання рідини через капіляр. При цьому усуваються грубі помилки, і зменшуються випадкові похибки, коли в капілярний канал потрапляють чужорідні частинки, або освіти від взаємодії препарату з біологічно активним молоком.